زنگ در چیست؟در مورد زنگ زدگی آهن، نحوه تولید آن، به زبان ساده می توان گفت که در تماس آهن با آب و اکسیژن، زنگ می زند. اگر در این محیط نمک وجود داشته باشد، مثلاً آب دریا، در نتیجه واکنش های الکتروشیمیایی، آهن تمایل بیشتری به خوردگی دارد.

مراحل زنگ زدن
محلول های خورنده دیگر عبارتند از دی اکسید گوگرد و دی اکسید کربن موجود در آب. در این شرایط خورنده، گونه های هیدروکسید آهن تشکیل می شوند. بر خلاف اکسیدهای آهن، هیدروکسیدها به فلز نمی چسبند و با پوسته شدن سطح، آهن تازه را در معرض خوردگی قرار می دهند.
زنگ آهن چیست و چگونه می توان از آن جلوگیری کرد؟
هنگامی که آهن زنگ می زند، اکسیدها حجم بیشتری نسبت به فلز اصلی می گیرند. روش های جلوگیری از زنگ زدگی آهن درجه 5 به این موقعیت می پردازد و همه تا حدودی با این فرآیند آشنا هستند.
الکتروشیمیایی
علاوه بر این در اثر واکنش اکسید آهن با آب، زنگ آهن تولید می شود که به دلیل الکتروشیمیایی بودن واکنش در صورت وجود الکترولیت در آب تسریع می شود، به همین دلیل آهن در آب نمک سریعتر زنگ می زند. نسبت به آب خالص
محصولات تجاری معروف
علاوه بر این، زنگ زدگی را می توان با محصولات تجاری معروف به مبدل های زنگ زد که حاوی اسید تانیک یا اسید فسفریک است که با زنگ ترکیب می شود. زنگ آهن را می توان با اسیدهای آلی مانند اسید سیتریک و سرکه یا اسید کلریدریک قوی نیز از بین برد.
علت زنگ زدگی
هنگامی که این اسید در آب حل می شود، مولکول های آب به اجزای خود یعنی اکسیژن و هیدروژن تبدیل می شوند. به طور کلی واکنش یک ماده با اکسیژن را اکسیداسیون می گویند و واکنش های اکسیداسیون را به عنوان واکنش های گرمازا یا گرمازا طبقه بندی می کنند
آهن در کدام محیط کمتر زنگ می زند؟
برخلاف مناطق مرطوب، زنگ در آب و هوای گرم و خشک بسیار کمتر رخ می دهد..برای اینکه آهن زنگ بزند باید آب و اکسیژن در محیط وجود داشته باشد. در این محیط آب به عنوان یک الکترولیت خوب با CO2 موجود در هوا واکنش داده و اسید کربنیک تشکیل می دهد که اسید ضعیفی است و الکترولیت بهتری نسبت به آب است.
راه های جلوگیری از زنگ زدگی آهن
زنگ زدگی یا خوردگی تخریب فلز در نتیجه یک فرآیند الکتروشیمیایی است و هر ساله مبالغ هنگفتی برای ترمیم آثار یا جلوگیری از خوردگی صرف می شود. برخی از فلزات مانند آلومینیوم و مس یک محافظ تشکیل می دهند